voor cURRICULUM VITAE
Klik hier

over Astrid Willems

Dit drijft mij

Vanuit een gevoel van vrijheid zijn we effectiever dan wanneer we het gevoel hebben vast te zitten. Daar waar we onszelf vastzetten, daar valt winst te behalen. De beperkingen die we onszelf opleggen zijn namelijk ook weer door onszelf op te heffen.

Zo begon het

Mijn studie-achtergrond is Communicatie, Fine Art en Filosofie. Na mijn studies ben ik gaan werken als creatief denker in innovatie en ontwerpprocessen, o.a. bij de WUR. Gegrepen door het plezier en het effect van creatieve sessies en creatieve denkprocessen, heb ik mij ontwikkeld als trainer / spreker in creatief denken.

Zo ging het verder

Destijds werd ik 8 van de 10x ingehuurd in de context van flexibilisering; creatief denken als vaardigheid in een constant veranderende werkomgeving. In 2014 heb ik, op deze trend geïnspireerd, het boek Flexdenken gepubliceerd. Het uitgangspunt van mijn boek is de verschuiving van een berekenbare leef- en werkomgeving naar een constant en snel veranderende leef- en werkomgeving. Flexdenken betekent denken in termen van verandering in plaats van denken in termen van zekerheid en berekening.

Nu ben ik hier

Het lichaam is, geleidelijk aan, een steeds grotere rol gaan spelen omdat ik tijdens mijn presentaties en trainingen bij veel deelnemers een verhoogd spanningsniveau tegenkwam. Dit herkende ik ook bij mezelf. Ik ben mij gaan verdiepen in laagdrempelige technieken die onmiddellijk effect hebben op het spanningsniveau in je lichaam. Als je op spanning staat dan ben je niet flexibel. Het laatste wat je dan wilt is verandering en onberekenbare omstandigheden. Ontspanning is voorwaarde voor zowel creativiteit als flexibiliteit.

 

interactieve lezing flexibiliteit

terug naar startpagina